top of page
torskelaks_raster.png

Vindskeiv house, ispedd en dose knirkete disco? Bjørn Torske har siden midten av nittitallet trollbundet norske og internasjonale dansegulv. Den utvandrede Tromsø-væringen har vært på alles lepper siden platedebuten «Ismistik» i 1995, utgitt på nederlandske Djax-Up  Beats. Utfartstrangen var stor i Tromsø på nittitallet, og sammen med artister som Per Martinsen, Bel Canto, og Biosphere, så «The Codfather» heller til Brussel, Amsterdam og London, framfor Oslo.

 

I 1998, etter sine første fem år i Bergen, slapp han sitt første album under eget navn titulert «Nedi Myra» på britiske Ferox Records. Albumet fikk god mottakelse, kanskje spesielt i Norge. Platen har senere blitt gjenutgitt to ganger, kun som CD på Tellé Records i 2002, og senest i 2014 både på vinyl og CD på Smalltown Supersound.

 

1998 markerte også starten for den ukentlige klubbkvelden Kennel på nattklubben Agora i Bergen, som han frem til høsten 2000 hadde sammen med avdøde Tore Kroknes (1977 - 2001) – best kjent som Erot.

 

I 2017 kom det første offisielle samarbeidsprosjekt med en annen artist på albumet «Square One» utgitt sammen med Prins Thomas på Smalltown Supersound.Vi gleder oss stort til å få besøk av den to ganger Spellemann nominerte artisten! Det blir helt perfekt!

Lysenetter ikon6.png
Lysenetter ikon5.png
bottom of page