top of page
suzanne_ciani_sisters_with_transistors_.png

Lyse Netter 23 Cinema
Sisters with Transistors 
(Lisa Rovner)

Lyse Netter og Odeon Kino i Moss og Møllebyen samarbeider under LN23!

Vår gode venn Tony Fjærgård (Odeon Kino og Festivalen Sin) har skaffet rettigheter til to ikoniske og inspirerende øyeblikk fra musikkhistorien: «Sisters with Transistors» (Lisa Rovner) og «Gimme Danger» (Jim Jarmusch).

«Sisters with Transistors» (Lisa Rovner)

Clara Rockmore, Daphne Oram, Delia Derbyshire, Suzanne Ciani og mange flere.

VARM ANBEFALING: Denne er bare så vakker, sterk og inspirerende. Ukorrumpert og direkte, en no-bullshit kritikerrost dokumentar fra 2020 som kaster lys og stjernestøv over arbeidet til kvinnelige pionerer innenfor utviklingen av den elektroniske musikken – ikke innkvoterte damer med utspekulert entreprenørskap og strategier som valuta. Her møter vi visjonære, kjempende foregangsfigurer uavhengige av denne så ofte forkrøplede kjønnsdebatten. Damer som i ekte motstrøm inspirerte og influerte musikkhistoriens mestere slik vi nå kjenner den – det være seg Bjørk, Robyn, M.I.A og den rike underskogen av inspirasjonens kraftsentre, vi snakker Throbbing Gristle, Broadcast, Stereolab, Ladytron og Holly Herndon for å bare nevne noen.

En nær slektning og venn av LN23-programmet er Pete Kember AKA Sonic Boom (Spacemen 3) som stadig erklærer sitt nære forhold til nå avdøde Delia Derbyshire. Listen videre er svært så lang og rikholdig – av fans, også flere som faktisk opptrer på Lyse Netter 2023.

Check Jimi Tenor, Bertrand Burgalat, Maja Ratkje, Lindstrøm, André Bratten, Shubostar og resten spacedisco-følget. Arven er omfangsrik og overveldende. Det er bare så forbannet få som har fått det med seg.

Gå opp 50 meter i gata og se denne. Fortellerstemme: Laurie Anderson.

 

Lørdag 10. juni kl. 14.00 på Odeon kino i Møllebyen, Moss

Lysenetter ikon6.png
Lysenetter ikon5.png
bottom of page