top of page
Heron_raster.png

Mike Heron (UK) 
(The Incredible String Band)
Incredible Guitar Strings' Day - Lyse Netter lørdag 10. juni!

Som den ene konstante halvdelen av ikoniske ISB toppet de ikke bare hitlistene med deres utflippa 'counterculture' psykedeliske og østlig inspirerte folk, de spilte for et utsolgt Royal Albert Hall med Nick Drake som oppvarmingsartist.

Skottene med de rare kordene og kombinasjonen av Williamson's fløyelslyse, narraktige sang badet i Herons hypnositriske sitarskumringen – med rare lille Harlequins på slep, opptrådte på Newport Folk Festival og senere også på Woodstock i selveste 1969.

De kunne i sin tid telle prominente rockere som Led Zeppelin (les Robert Plants uttalelser om «Hangman's Beautiful Daughter»), Beatles (era pre Sgt. Pepper's), Rolling Stones (era pre Satanic Majesties) som fans – ja endog erkebiskopen av Canterbury måtte tilstå sin overveldende fascinasjon. Sammen med makker Robin Williamson laget Mike Heron noe av det vakreste, skrudde, intrikate, gøyale, romantiske og lengselsfulle popmusikken noensinne.

At Mike nå kommer til Moss og Møllebyen er bare å måpe i grøten av. Akkompagnert av sin datter Georgia på keys og assistert av sin kone Corrina blir dette vel så mye en musikk-samtale i silkemykt ordelag. Sammen med forfatter og samtalepartner Julian Mash inviterer Heron oss med på en reise inn i ISB univers – sentrert rundt hans liv og beskrevet i hans relativt nyutgitte memoarer «You Know What You Could Be – Tuning into the 1960s».

Vi er beærede.

Lysenetter ikon6.png
Lysenetter ikon5.png
bottom of page