top of page

Om LYSENETTER


Lyse Netter ble avholdt for første gang i juni 2018 i Albyhagen på Jeløya, i Moss. Deretter igjen i juni 2019. Så kom pandemien. Vi laget nedskalerte og tilpassede festivaler i 2020 og i 2021, men gleder oss nå stort til endelig igjen å kunne lage en festival i fullt format 10. - 11. juni 2022. 

På plakaten finner du flere kjente norske og utenlandske artister, men også et knippe undergrunnsartister. Festivalprogrammet består også av scenekunst, lydinstallasjoner, litteratur, visuell kunst, performancekunst m.m. Lyse Netter er festivalen som har alt – musikk, kunst, litteratur, god mat og herlig stemning.

I 2022 flytter vi festivalen til Møllebyen. Motivasjonen for dette er primært å knytte den tettere opp til House of Foundation og utviklingen denne bydelen står ovenfor. Det gir oss helt andre rammer for produksjonen. Vi trer inn i byens historiske, industrielle hjerte – i dag et urbant område med en rekke muligheter. Vi kan boltre oss i et godt tilrettelagt og velholdt område med park, åpne plasser, spennende bakgårder, innbakte serveringssteder med mer.

Festivalen arrangeres av indie-kulturhuset House of Foundation.

«Verdens hyggeligste festival»

                                                  - NRK Østfold

Om House of Foundation

 

House of Foundation er et kunstnerkollektiv og et litteraturhus som ligger i hjertet av Moss. Ut av prosjektet springer blant annet forlaget H//O//F, Lyse Netter og Møllebyen Litteraturfestival. På dagtid er House of Foundation den perfekte lunsjkafeen med en intim atmosfære. På kveldstid og i helgene er det ulike aktiviteter som spenner fra boklanseringer, forelesninger, arrangementer for barn, kunstutstillinger, konserter og klubbkvelder.

bottom of page