top of page
Espen_Thoresen_raster.png

Espen Thoresen
(medisinsk assistanse)

Du lurer kanskje på hvordan denne eminente herremannen ramla oppi denne suppa? Espen og disse rare folka, de rare banda, midt mellom pølse i vaffel, røkt ål og tatoverte mossekråker, Ekebyøl, dukketeater og båtfolk.

Er du over tredve trenger han ingen introduksjon. For deg som er yngre husker du kanskje han gærningen fra farmen som John Arne Riise holdt på å fly på. Knallstemning på og utenfor banen. Se for deg Møllebyen i juni.

Det begynte over et halvt glass vin oppe på Kiellands plass, hos hovmester Eidem. Begeret rant ganske fort over av idéer, og resulterte rimelig snart i at Espen Thoresens delikate heksekunster og spillopper blir å finne på plakaten i Moss og Møllebyen, hos båtfolk, menigmann- og dame.

De fleste kjenner til ham som nær slektning av «ironigenerasjonen», hans umiskjennelige radiostemme med det den gang da rampete folkeregistrerte mellomnavn Espen Hværsaagod-Takkskalduha Thoresen og hans grenseløse stunts – det være seg via telefonrør eller ville vestens minefelt av meninger. Med årene har vi riktignok sett en stadig tydeligere, åpen og tidvis myk Rustad Thoresen. Overraskende rolig, undrende (!) og reflektert til tross for et svirrende mayhem i huet. Åpen om sin sammensatte personlighet. Herlig frekk og kjærlig på samme tid. En guardian angel overfor alle disse rare gruppene på siden av samfunnet.

Espen er uansett ikke kommet til Moss bare for å snakke om gæmmledægger. Standsmessig ankomst via sjøveien, og med båtfolkstemme. Viva sjøveien!

PS. Sjekk bl.a ut nylige rants i podcaster via ADHD Norge og hos Redningsselskapet. For gamle skurkegreier anbefales hans sinnsyge episoder på NRK P2 «Hele Historien» om Quartfestivalen. Festlig og anbefalt lytting!

Lysenetter ikon6.png
Lysenetter ikon5.png
bottom of page