top of page
Steven

Steven Wilson Quartet

steven wilson q.jpg

Steven Wilson Quartet er et band som består av Martin Steffensen, Svein Erik Martinsen Ånestad, Morten Solnørdal Urfjell og Steven Wilson. Steffensen og Wilson er tidligere medlemmer i Superfamily, Ånestad anses som en av Norges beste jazz/blues-gitarister og trommis Urfjell er kjent for å ha en unik sound hvor han kombinerer New Orleans funk, jazz og rock. Kvartetten holder for tiden på med å fininnstille materialet sitt for liveopptredener og innspillinger

 

Jonathan Bree

Vi er veldig glad for å kunne annonsere at Jonathan Bree fra New Zealand vil spille på Lyse Netter i 2020.

Jonathan Bree er kjent for melodiske komposisjoner der han crooner om moderne liv og kjærlighet tungt orkestrert med ekte strykere, horn, celeste og sopranvokal. Arrangementene hans henter tydelig innflytelse fra orkestrisk pop fra en svunnen tid (Lee Hazlewood & Nancy Sinatra), men mange av sangene dypper inn og ut av avantgarden på en måte som også er utpreget moderne.

Han har utgitt tre album under eget navn, sist «Sleepwalking» fra 2018, men har en fortid også i bandet The Burnettes og har blant annet samarbeidet med Princess Chelsea.

bree.jpg
bree

COLLECTIF MANOUCHE

COLLECTIF MANOUCHE.jpg

Den italienske trioen Collectif Manouche ble etablert med et mål om å oppdage opprinnelsen til den intrumentale swingmusikken fra begynnelsen av det tyvende århundret. Hensikten er å forholde seg til klassiske ikoner fra manouche-sjangeren med en tro på at musikken kan bevege seg over grenser og etnisitet nøyaktig som Django Reinhardt på 30-tallet kombinerte sigøynertradisjon, amerikansk jazz og fransk musette

Collectif

JAGA JAZZIST

Det er nå 25 år siden Jaga Jazzist debuterte med albumet «A Livingroom Hush» – et album som ble kåret til ‹årets beste jazzalbum› av BBC og som skapte sjangerforvirring her til lands med sin fusion av jazz, progrock og elektronika. Siden har de utgitt flere album, sist «Startfire» i 2015, og høstet mangfoldige priser og nominasjoner. Nå er de altså endelig klare for å spille i Moss. Vi gleder oss!

jaga-jazzist.jpg
jaga

elisabeth thorsen

Kunst!

I lengre tid har Elisabeth Thorsen (f. 1981) jobbet med å lage sko som kunstobjekter og fått internasjonal eksponering for dette med bl.a. utstillinger i Wien, Dubai, Stockholm, Basel, Budapest og Frankfurt. Hun har også blitt presentert i Internasjonale kalendere og bøker om skokunst og skodesign fra hele verden.
Elisabeth har i sin kunstneriske praksis blitt spesialisert med en tilnærming til utforming av skotøy som kunstobjekter. Hun ønsker å formidle en utvidet oppfatning av hva sko kan være.
Mer enn bare funksjonelle sko, ønsker hun å utforme objekter som fremstår som både vakre og utfordrende. Mange av skoene har skulpturelle kvaliteter, og er som regel forankret i håndverkstradisjonen, og hun har begynt å utforske sko som verktøy og komponenter i performance (skosåler med trykkplater f.eks). Under arbeid med utstillinger er hun svært opptatt av lokalet og hvordan arbeidene fungerer i rommet som helhet. Utstillingene omfatter ofte også video og musikk som underbygger tematikken. Spesielt hvis skoene har en konkret funksjon ønsker hun å vise dem i bruk – for eksempel sko med krittsåler som kan tegne på asfalt.
Uvanlige materialer er ofte et viktig utgangspunkt i prosjektene hennes. Resirkulerte materialer som møbler, blyanter, tepper, gardiner og forgjengelige materialer som is, sukker og sportstape har alle blitt inkludert i hennes arbeid. Utstillingene omfatter ofte også video og musikk som underbygger tematikken.

elisabeth

THOMAS DYBDAHL

Det er nå 25 år siden Jaga Jazzist debuterte med albumet «A Livingroom Hush» – et album som ble kåret til ‹årets beste jazzalbum› av BBC og som skapte sjangerforvirring her til lands med sin fusion av jazz, progrock og elektronika. Siden har de utgitt flere album, sist «Startfire» i 2015, og høstet mangfoldige priser og nominasjoner. Nå er de altså endelig klare for å spille i Moss. Vi gleder oss!

tomas

KURT JOHANNESEN

Kunst!

KURT.jpg

Kurt Johannessen (f. 1960, Dale) bor og arbeider i Bergen. Han er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi 1981-85, Listaháskóli Ísland 1984 og Slade School of Fine Art 1988-89, London. Han arbeider med performancekunst, bøker, installasjoner og objekter og har blant annet mottatt priser for bøkene sine på London Artists Book Fair i 2004 og 2005.

kurt

UKON

Litteratur

UKON, akronym for Ulf Karl Olov Nilsson, er konseptuell poet, essayist og psykoanalytiker. Han har utgitt et tyvetalls bøker og ble i 2007 nominert til August-prisen for diktsamlingen «Synopsis» og i 2016 for essayet «Glömskans bibliotek». I 2019 ble det for første gang utgitt en bred presentasjon av hans dikt på norsk i boken «Forklaringsopplysningane», gjendiktet av Monica Aasprong.

UKON er kjent for sine ekspressive og aggressive opplesninger og har ofta opptrådt med punk-elektronika-gruppen Njurmännen. På Lyse Netter får vi dog høre ham i ensom majestet.

UKON.jpg
ukon

SARA PARKMAN

Lyse Netter-aktuelle Sara Parkman får Dagens Nyheters Kulturpris ! «Det hon gör är sensationellt …»

«Med sin röst ger hon uttryck både för vår tids längtan efter helighet och för den religiösa erfarenhet som det sekulära samhället tror sig ha avskaffat.»

«Med influenser från urtid till nu skapar Sara Parkman en postfolkmusik som bågnar av det mesta, driven av ilska och lust, andlighet och klimatgrubbel, med en oängslig estetik som - med full respekt - tar sig rätten att rita sina egna genregränser.»

Vi gratulerer ! Og gleder oss stort til konserten hun skal holde i Albyhagen i juni.

SARAP.jpg
sara

TBA

TEKST

bottom of page