top of page
BertrandBurgalat-SergeLeblon_raster.png

Foto: Serge Leblon

Bertrand Burgalat &
A.S Dragon (FR)

Tricatel founder, french disco/pop godfather

Gudfar for moderne fransk pop – første gang i Norge?Produsent, arrangør og instrumentalist Bertrand Burgalat må kunne kalles en legende innen french pop – en slags Phil Spector eller Gainsbourg-ambassadør av vår tid. Han har utgitt seks soloalbum, er en direkte inspirasjon for størrelser som Daft Punk og Air og har i tillegg jobbet med et mangefasettert kobbel med fantastiske musikere som Nick Cave, Anita Lane, Mick Harvey (Mick Harvey's Intoxicated Gainsbourg), Robert Wyatt, Soulwax, Pizzicato 5, og ikke minst nevnte Air.

 

Burgalat er lyden av sine inspirasjonskilder; Ravel/Poulenc/Messiaen, i møte med en fransk chanteuse/chanteur-tradisjon AKA France Gall, Françoise Hardy, Brigitte Fontaine og Jacques Dutronc – dynket i hans kjærlighet for elektronisk musikk, personifisert i tyske Kraftwerk.Siden etableringen av sin label Tricatel har Burgalat blant annet utgitt Chassol, The High Llamas, Valerie Lemercier og Michel Houellebecq (LP!). Han har remikset Depeche Mode og produserte Laibach allerede som 25-åring.

 

Hva mer kan vi si? Det er ikke vanskelig å forstå at vi er superstolte, nysgjerrige og begeistret for hva herr Burgalat skal gjøre i Møllebyens vakre hagen, Heilmannparken i juni 2023 – og ikke minst hvem han ta med seg. Vive la Trance!

Lysenetter ikon6.png
Lysenetter ikon5.png
bottom of page