top of page
Mortiis_raster.png

Foto: Sebastian Ludvigsen

APOPTYGMA BERZERK
(dj set)

Østfolds store synthsønn - Stephan Groth - også kjent som STP, Grothesk og sjefsgrother - er nok et større navn utenfor Norges grenser enn for den norske menigmann. Via den spede begynnelse blant de danske drenge markerte unge herr Groth, sønn av Jan (Aunt Mary) seg tidlig i FRXTA og Særps eventyrlystne musikkhuler. (Sjekk forøvrig TV2s pågående serie “Kids in Crime” som portretterer denne heftige epoke i Østfoldsk undergrunnskultur - med APOP som soundtrack).

 

Herifra har Groths karismatiske synthisme brakt ham til de merkeligste steder på globusen. Fra tysk lakk og lær og drøye scener i Mexico city, til fester med hollywoodfrue Paris Hilton som prøver å holde hennes rampete superstar emorocker-boyfriend i ørene. Felles for dem; de digger APOP. Vi snakker hårete underground til den største sviska av amerikansk overground.

 

Uansett. Selv er Stephan musikkfan av rang og et leksikon av referanser og kjærlighet. Ta utgangspunkt i Kraftwerk, Human League, ytterst EBM, Bal Paré, Michael Rother og the Jesus & Mary Chain.. eller i følge ham selv sitt kanskje stolteste øyeblikk med remixen av Velvet Underground & Nico klassikeren «All Tomorrow’s Parties». Ispedd en liten dose god gammeldags Grand Prix (som det het i gamle dager- dere vet, speedracet med store refrengene) så har du et slags tverrsnitt av Apoptygma Berzerk.

 

STP kommer til nabobygda med skatter du ikke visste du måtte høre. Siden han sjelden eller aldri dj’er  tenkte vi det var fint å utbrodere bakteppet for litt musikalsk kontekst. Til Møllebyen altså - i tospann med selveste Mortiis. Det er vi enormt glade for!

Lysenetter ikon6.png
Lysenetter ikon5.png
bottom of page